Virtuaalipalvelimen käyttöönotto

Tässä esimerkissä luodaan uusi virtuaalipalvelin käyttäen far:n xen-orchestra hallintaa.

Ennen palvelimen luontia olet saanut sähköpostiisi tiedot xen-orchestrasta ja sinulle allokoidusta IP osoitteesta. Tarvitset niitä tietoja tämän suorittamiseen.

https://vmportal.far.fi
User: xxxxx
Passwd: xxxxxx (käythän vaihtamassa ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä!)

Voit perustaa yhteensä 2 virtuaalipalvelinta (yhteensä 2 CPU:ta, 2GB RAM ja 40GB levyä käytössäsi). Vaihtoehtoisesti voit perustaa vain yhden virtuaalipalvelimen jolle otat käyttöön kaikki saatavilla olevat palvelinresurssit.

Jos haluat esimerkiksi ajaa omaa reititintä, VPN-palvelinta tai palomuuria, järkevä vaihtoehto on asentaa julkisen IP-osoitteen taakse PfSense (löytyy asennettavista ISO-medioista). Toisen virtuaalipalvelimen voit asentaa jollekkin muulle käytössäsi olevalle IP-osoitteelle ja PfSensellä port forwardilla ohjata sille haluamaasi liikennettä. PfSenseä voi käyttää myös VPN-palvelimena, jonka kautta voit liikennöidä esim. omalla läppärilläsi tai kännykällä turvallisesti Internettiin.

Centosta, Debiania ja Ubuntua varten löytyy omat Templatet ja ISO-image jonka avulla voit asentaa käyttöjärjestelmän itse. PfSenseä varten templateksi tulee valita "FAR Other install media". Jos haluat jonkun muun ISO-imagen, voit olla yhteydessä ylläpitoon.

Käytössäsi oleva IP-verkko: 10.12.YY.0/24
193.28.89.ZZ -> 10.12.YY.2 julkinen
                10.12.YY.3 - 10.12.YY.254 yksityinen verkkoalue käytössäsi. Liikenne menee ulos omasta julkisesta IP-osoitteestasi.
                10.12.YY.1 gateway (netmask 255.255.255.0)

Ohjeet pelkän virtuaalipalvelimen käyttöönottoon

Tämä ohje on virtuaalipalvelimen käyttöönottoon. Mikäli haluat ottaa erillisen palomuuri appliancen käyttöön palvelimen edustalle. Katso sen ohje täältä

Kirjaudu hallintaan https://vmportal.far.fi

Aloita uuden palvelimen luonti valitsemalla New ja sitten oma resurssiryhmä

Anna palvelimelle tiedot esim centos8 kuvassa. Tällä hetkellä jokaiselle on annettu 2vCPU , 2G RAM, 40G HDD jotka voi allokoida yhdelle palvelimelle tai jakaa kahdelle.

Käytämme tässä esimerkissä kaikki resurssit yhdelle.

Create napin jälkeen palvelimen luonti käynnistyy ja pääset Console välilehdeltä tekemään asennusta .iso levykuvalta

Suorita käyttöjärjestelmän asennus normaalisti. Verkkoasetukset tulee määrittää seuraavasti

Palvelimen IP osoite (sähköpostissa saamasi aliverkko + IP osoite 10.12.YY.2 /24)

Esimerkin tapauksessa 10.12.39.2

Verkkomaski 255.255.255.0

Oletus yhdyskäytävä (sähköpostissa saamasi aliverkon IP osoite päättyen .1

Esimerkint tapauksessa 10.12.39.1

Nimipalvelimet esim 8.8.8.8 ja 4.2.2.2

Jatka palvelimen asennusta normaalisti.

Asennuksen jälkeen poista levykuva CD virtuaalipalvelimen CD asemasta. Tämä mahdollistaa ylläpidolle virtuaalipalvelimen siirron isäntäpalvelimelta toiselle katkoitta.

Yhdistä ssh:lla palvelimellesi sähköpostissa annettuun julkiseen IP osoitteeseen 193.28.89.ZZ

Posted

in

by

Tags: